Gümüş ayarları, uluslararası olarak belirlenen bir ayar ölçüsüne sahiptir ve tektir. Altın gibi birden fazla ayara sahip değildir. 925 ayar standart olarak belirlenmiştir. Bunun nedeni ise saf gümüşün fazla yumuşak ve kırılgan olmasındandır. Belli ölçüde bakır katılarak 925 ayara getirilerek dayanıklılığı sağlanmaktadır.

925 ayar gümüşün kaplaması olmaz, takılarınız ya 925 ayar tamamı gümüştür ya da döküm, vb. üzeri kaplamadır. Bazı ürünlerde 925 ayar kaplamadır şeklinde açıklamalar görüyorum. Hatta başlıkklarında 925 ayar gümüş yazarken ürün içine girdiğinizde gümüş kaplamadır şeklinde minik yazılarla açıklama yapanı dahi görebilmekteyiz. Sanal ortamda gümüş alırken ürün içine girip açıklamaları mutlaka dikkatle okuyunuz, kelime oyunlarına dikkat ediniz.  Kaplamanın ayarı olamaz ve kaplanan maddeninde garantisi olamaz. Hatta bazen ayarlı altın kaplama sözcüğüne de rastlamaktayım ki bu da mümkün olamaz, kaplamanın her türlüsü eninde sonunda atar. Özellikle Çin'den çok uygun fiyatlara gümüş kaplama diye getirtilen takılarda zehirli olan kurşun, vb. kullanılma olasılığı bile vardır. 3 krş daha ucuza alalım derken sağlığımıza olan etkileri hiçe sayılabilmektedir.

Gümüş olmayan ürünlere de gümüş ayarı vurulabilmektedir. Ayarının olması o takının gümüş olduğunu göstermez.

Gümüş olup olmadığını anlamanın birkaç yolu vardır;

Bunlardan birisi mıknatıs ile kontrol etmektir. Mıknatıs gümüşe tutunmaz. Eğer mıknatıs tutuyorsa ya karışımında farklı şeyler vardır ya da gümüş değildir. Bazı gümüş olmayan madenler de mıknatıs tutmayabilir bu yöntem kesin bi sonuç vermeyebilir. Gerçek olmayan gümüş kaynağa gelmez. Herhangi bir gümüş tamircisine (gümüşçüye değil)  takılarınızı götürüp gösterebilir ve fikir edinebilirsiniz. Bunların dışında takılarınıza zarar vermeden başka kontrol şekli bildiğim kadarı ile yoktur. 

Gümüş takılarınızı güvenilir yerlerden almanızı tavsiye ederim. Özellikle aşırı ucuz olan ürünlerden uzak durmanızı da tavsiye ederim. Çok sevdiğim bir söz, "ucuzdur vardır bir illeti, pahalıdır vardır bir hikmeti"

Nasıl Yardım Edebiliriz ? ozmecitoglu.com.tr İletişim Bilgileri
» Teslimat Şartları ve Teslimat Süresi » Banka Hesap Numaraları Adres: Özmecitoğlu Gümüş Galerisi
          Atatürk Cad. Eski Belediye Binası Karşısı No:9
          Merkez/Malatya
Tel : 0 422 323 93 43 / 326 40 70
GSM : 0 422 326 40 80
E-Posta : info@ozmecitoglu.com.tr
» İade şartları nelerdir? » Bizi Tanıyın
» Sipariş iptali » Üye ol
» Alışveriş Prosedürü » Müşteri Hizmetleri
Copyright © 1996 - 2024  ozmecitoglu.com.tr   Nazarweb E-Ticaret Yazılımı